Hoera, ze zijn er nog: de volstrekt schaamteloze, 200 procent over de top, 'wat nou bling: dubbel-bling!'-auto's. Wie het gevoel heeft dat het in de auto-industrie allemaal wat bescheidener wordt, moet maar eens kijken naar deze, zojuist in Amerika gepresenteerde, nieuwe versie van de Cadillac Escalade. Inderdaad, met 'fout' dek je de lading van deze protsmobiel-pur-sang bepaald niet.

Met dit heerlijke staaltje overdadige wanstaltigheid probeert Cadillac iedereen die totaal ontdaan is van welke vorm van smaak (waarover in dit geval in het geheel niet te twisten valt) dan ook te bedienen. En laten we wel wezen: dat zijn er genoeg, dus hij zou zomaar eens een glorieuze toekomst tegemoet kunnen gaan. Die mensen zullen zich dan nog wel tevreden moeten stellen met een interieur dat er, verdomd als het niet waar is, nog helemaal niet zo slecht uitziet. Niet langer die plastics van gerecyclede boterhamzakjes, geen totaal op de gok in elkaar gemikt dashboard – het oogt allemaal reuze 2013. Laten we voor de clientèle hopen dat het in ieder geval nog goed kraakt en piept allemaal.

Oh, natuurlijk heeft de Escalade een dikke (6,2 liter) V8 aan boord, van 420 pk maar liefst. Verder kun je kiezen uit voor- of vierwielaandrijving, komt er nog een extra lange versie en staat allerlei comfortverhogend spul ter beschikking, tot magnetische schokdempers aan toe. Maar daar gaat het bij een Escalade helemaal niet om, die wil maar één ding zeggen: 'Get the f$&^* out of my way'. Van prijzen is nog niets bekend, maar we vermoeden dat de Escalade genoeg CO2 uitstoot om binnen een jaar een orang-oetanreservaat op de Zuidpool te openen – reken dus op een euro of zevenmiljardduizendtriljoen. Ongeveer.

     

Reacties