Herinner jij je al die rugtassen op de middelbare school nog? Vaak zat er, als je goed keek, een brugklasser op of onder. De Lada Largus heeft hier een beetje wat van weg. Komt de naam van deze auto je niet bekend voor, maar het uiterlijk wel? Dat kan best, het is namelijk een Russische versie van de Dacia Logan MCV, waarvan Lada nu de productierechten heeft. En hij is nu leverbaar met een nogal eh… aparte opbouw.

Deze versie doet zijn best om zijn Roemeense afkomst te verdoezelen en bevat een soort serre aan de achterkant. De zogenoemde Shuttle Box is een creatie van het Russische bedrijf Rosvan. Normaal gesproken houdt dit bedrijf zich bezig met personenbussen, maar nu hebben ze besloten de Largus onder handen te nemen en er een soort Larbus van te maken. Zo te zien hang je de nieuwe rugzak over de bestaande achterdeuren.

Het lijkt wel alsof de Lada een kleine versie van zichzelf aan het baren is. Excuus voor de onsmakelijke beschrijving. Een soort moederkoekblik. Deden we het weer. De opbouw bestaat uit twee stevige achterportieren die de standaard portieren vervangen. De nieuwe portieren hebben een inhoud van 0,8 kubieke meter en kunnen 100 kilo vracht aan. Het enige wat ontbreekt, is een koelelement. In Nederland zul je hem niet vaak tegenkomen, maar het is wel leuk om te weten dat hij bestaat, toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear