De eerste Dacia Logan werd specifiek ontwikkeld met het doel om klanten te kapen van Lada. Dat klinkt als een bijzonder ambitieloze onderneming, maar probeer maar eens een volwaardige productieauto te bouwen voor 6.000 euro en er dan ook nog eens winst op te maken. Het zustermerk van Renault beknibbelde niet alleen op uitrusting, maar duidelijk ook op het designbudget. De opvolgende generaties zagen er overigens een stuk beter uit, zeker ook die die zojuist is gelanceerd.

Voor Prior Design een mooi moment om terug te blikken op de eerste generatie van de Lada van Renault en te kijken of ze er nog iets van kunnen maken. De Prior Dacia Logan staat flink breder op zijn rubber dankzij wielkasten die zo van een Subaru WRX STI kunnen komen. Grappig genoeg is het resultaat daarbij iets dat doet denken aan de Opel Astra DTM. Forse velgen vullen de nieuwe wielkasten goed op.

Daarnaast krijgt de Prior Dacia Logan donkere koplampen, stoerder bumperwerk, aerodynamische delen rondom en zwarte details. Concrete plannen om de bodykit in productie te nemen, zijn er nog niet. Zoals met wel meer zaken geldt: als er een zakcentje te verdienen valt, gaan ze vast overstag. Al vermoeden we zo dat de beoogde doelgroep niet het budget heeft om een bodykit van een paar duizend euro op hun vierdehands Dacia te sleutelen.

Reacties

 • Roger Jansen heeft op 21 april 2021 geschreven:

  Dacia stepway: mooi concept voor topauto in dito prijsklasse. Rij zelf al jaren Logan II: nooit problemen, weinig onderhoud en prima rijervaring

  • Liefhebber heeft op 22 april 2021 geschreven:

   Topauto whahahaha je hebt een rijdende doodskist en voor hetzelfde geld had je iets zooooveeel beters kunnen rijden. Pennywise pound foolish!!

   Reageer
  Reageer
 • Nick heeft op 21 april 2021 geschreven:

  De ideale Johnny Logan

  Reageer
 • Het gezegde luidt heeft op 21 april 2021 geschreven:

  Al draagt een aap een gouden ring…. Dan is deze ring eerder een stuk tie-wrap en deze aap is van de lelijkste soort die je ooit gezien hebt. En daar betalen mensen ook nog voor! Maar toch: er zijn ook mensen die een Dacia Stepway kopen en daar geldt precies hetzelfde voor.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)