Slecht nieuws. Dit is de nieuwe Dacia Sandero RS en hij komt niet naar Nederland. De snelle Dinky Toy rijdt al een aantal jaar door Brazilië met een groot Renault-logo op z’n neus. Hij is nu gefacelift met nieuwe lampen en bumpers. In Nederland produceert de Sandero maximaal 90 pk.

Auto’s die hier als Dacia verkocht worden, krijgen in andere landen een Renault-logo op het blik gedrukt. De Dacia Sandero RS is een hot hatchback van de oude stempel, wat betekent dat ie een grote, atmosferische motor krijgt én een handbak. Twee dingen die de Clio RS niet biedt.

De 2,0-liter produceert 150 pk op ethanol en 144 pk op reguliere benzine. De 0-100-tijd is een platte 8 seconden en de topsnelheid is ruim 200 km/u. Dat klinkt allemaal niet heel heftig, totdat je de prijs hoort: 15.000 euro. Hier kost een Sandero met 70 pk al 13.830 euro.

Reacties

 • Hans Akke heeft op 18 oktober 2019 geschreven:

  Nederlanders worden genaaid met bpm en allerlei andere belasting over belasting vormen. Dat heet dus een verenigd Europa. Nou niet voor ons.

  Reageer
 • Stephan heeft op 8 augustus 2019 geschreven:

  Beste J. de Groot.. beetje kort door de bocht. Moeten ze dan alle prijzen, accijnzen, etc gelijk trekken? Ben benieuwd of je opmerking dan nog hetzelfde zou zijn…

  Reageer
 • J. de Groot heeft op 6 augustus 2019 geschreven:

  Het wordt tijd dat de prijzen binnen Europa eens gelijk getrokken worden.
  Een Dacia (en overige merken) is in de ons omringende landen duizenden Euro’s goedkoper dan in ons land.
  Eén Europa? Niet wanneer het de burger uitkomt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)