De Mercedes-AMG GT Black Series versloeg de Porsche 911 GT2 RS als de snelste productieauto rond de Nürburgring. Helaas was er één productieauto sneller: Porsche 911 GT2 RS. Jazeker, Porsche zette de spulletjes van Manthey-Racing in officiële dealer-catalogus en zo werd de gemodificeerde GT2 RS MR ineens een productieauto van Porsche, in plaats van een gemodificeerde auto. Met een kleine sneer feliciteerde AMG de nieuwe recordhouder.

Je kijkt naar de Mercedes-AMG GT Black Series van Renntech, volgens de tuner de krachtigste Black Series ter wereld. Wellicht dat Mercedes deze upgrades van Renntech kan opnemen in de officiële catalogus om het ronderecord op de Nürburgring terug te pakken. Dat moet sowieso lukken met deze auto, als ze iemand gek genoeg vinden. Tot die tijd is deze AMG GT Black Series geen productieauto meer en dus niet geschikt om een nieuw record mee neer te zetten.

Specificaties Renntech Mercedes-AMG GT Black Series

Met onder meer nieuwe turbo’s haalt de tuner een vermogen van 1.066 pk en 1.126 Nm uit de V8. Het totale pakket bestaat uit nieuwe downpipes, nieuwe blow-off valves en nieuwe luchtfilters. Voor de motor en de transmissie werd nieuwe software geschreven. Volgens de tuner moet een 0-100-tijd van minder dan 3 seconden mogelijk zijn.

Theoretisch zou een topsnelheid van meer dan 350 km/u mogelijk moeten zijn. Het zogenoemde R3-pakket is ook in Europa leverbaar. En laat Europa toevallig de plek zijn waar de Nürburgring is. Durft iemand hiermee een nieuwe Nürburgring-tijd neer te zetten? Wel even van te voren je levensverzekering inlichten; die willen vast je premie iets hoger instellen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)