Eventjes geleden plaatsten we twee opulente coupés tegenover elkaar om te kijken welke sneller was: de Mercedes-AMG S 65 of de Bentley Continental GT. De Merc legde het af tegen de Bentley, maar dat wisten we stiekem van te voren al – de specificaties liegen immers niet.

Hadden we deze Mercedes-AMG S 63 Renntech gepakt, dan was de uitkomst ongetwijfeld anders geweest, ondanks het feit dat deze S-klasse twee deuren en een paar centimeter lengte extra heeft. De V8 van deze sedan produceert namelijk een van de ratten besnuffelde 858 pk en 1.280 Nm, met dank aan tuner Renntech. Ooit was dit 585 pk en 900 Nm.

Met deze extra motivatie schiet de Mercedes-AMG S 63 Renntech in 3,2 seconden naar de 100 km/u. Niet heel schamel voor een auto van 1.970 kilo zwaar en 5,29 meter lang. Terwijl je languit op de achterbank zit, kun je breedgrijnzend de nieuwe Audi R8 V10 vermorzelen bij het stoplicht – je koopt niet voor niets een verlengde versie.

De topsnelheid is 300 km/u. Verder heeft de Mercedes-AMG S 63 Renntech luchtvering, keramische remschijven, een glazen dak achter en wat koolstofvezel-spulletjes. De tellerstand is nog onder de 50.000 kilometer. Haal de krachtigste Mercedes S-klasse van Nederland voor 149.950 euro bij Thijs Timmermans.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)