Ja, het is weer een gerestaureerde Land Rover Defender, maar zoals je misschien al geraden had uit de bovenstaande afbeeldingen, is deze geïnspireerd op de iconische Chinook-helikopter met dubbele rotor. Dat zagen we nog niet eerder. De Chinook vierde in 2021 zijn veertigste jaar actieve dienst en dit is zijn verjaardagsfeestje, georganiseerd door het bedrijf Tecniq. De tijd vliegt.

Een ietwat zwakke link tussen de twee dus, maar dat laten we los, aangezien de ‘Q40 Defender by Tecniq’ zal worden geveild op de Goodwood Revival in september om geld in te zamelen voor de Royal Air Forces Association. Het goede doel biedt ondersteuning aan voormalig leden van de Engelse Royal Air Force.

De Defender heeft een Ford-motor

Als motor voor de Q40 Defender kozen de bouwers voor de 2,3-liter Ford EcoBoost-turbomotor uit de Ford Mustang. Er is ruim 300 pk en een zeventraps automaat. De ophanging is nieuw met stijvere stabilisatorstangen en een verbeterd remsysteem. De lak van de Q40 Defender is donkergroen om te matchen bij de Chinook. Ook is er wat koolstofvezel, wat we verder niet direct terugvinden op de helikopter.

Het interieur van de Defender met Ford-motor ziet er ook een beetje luxer uit dan de heli, met vier lichtgewicht racestoelen. En ja, er zijn inzetstukken van schapenvacht en dat is een koelkast met drankjes achterin. Er is ook een nieuw stuurwiel, evenals een gewatteerde hemelbekleding en een opnieuw ontworpen middenconsole. Oh, en dat is echt Chinook-weefsel dat wordt gebruikt om de kofferbak van de achterbank te scheiden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)