In Amerika zijn ze niet zo dol op verandering. Neem deze Chevrolet Express: die rijdt daar al sinds halverwege de jaren negentig in vrijwel ongewijzigde vorm rond. En alsnog worden er elk jaar meer dan 50.000 exemplaren verkocht. Om duidelijk te maken dat het busje nog lang niet met pensioen hoeft, gunt Chevrolet de auto een nieuw hart. En het is net even andere koek dan de 2.0 viercilinder diesel die je hier in bedrijfsbusjes vindt.

Ze wisselen de oude 6,0-liter V8 van het Chevrolet-busje om met een 6,6-liter V8 met 406 pk en 629 Nm. Deze nieuwe achtcilinder komt uit de Silverado pick-up en je kunt ‘m krijgen in de dichte bus, de passagiersvariant en de versie die je tot bakwagen kunt ombouwen zodat het een verhuisbusje wordt. De dikkere V8 is niet per se bedoeld om stoplichtsprintjes mee te doen; hij is er als robuuste klomp techniek met veel koppel.

Voor bedrijfswagens worden zelden prestatiecijfers gecommuniceerd, maar hou rekening met een 0-100-tijd van rond de 8 seconden. Interessanter is dat dit Chevrolet-busje waarschijnlijk prima burn-outs kan doen vanwege zijn achterwielaandrijving. Voorheen vroeg Chevy zo’n 30.000 euro voor het busje met de 6.0. Wat de nieuwe 6.6 V8 moet kosten, is nog niet bekend. Naar verwachting willen zat klanten de nieuwe motor hebben, want 70 procent van de huidige kopers ging al voor de voorheen dikste V8.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie