De Dodge Demon is uit productie en hoort in de verte de galop van een 750 pk sterke Ford Mustang. Tijd om actie te ondernemen. Dodge pakt het beste van de Hellcat en de Demon om de Dodge Challenger Hellcat Redeye te creëren.

Je zou ‘m dus ook de Dodge Challenger Damian kunnen noemen – naar Damien Thorn, de Antichrist en de zoon van de duivel. De Redeye krijgt de versterkte 6,2-liter V8 uit de Demon, maar dan met 808 pk en 959 Nm koppel. Dat is 32 pk minder dan de opper-Challenger, maar alsnog een belachelijk aantal.

Hoe snel is de Dodge Challenger Hellcat Redeye?

De 0-96-sprint is in 3,4 seconden geklaard. Een kwartmijl in 10,8 seconden met een snelheid van 210 km/u. De topsnelheid ligt net onder de 330 km/u. Schakelen doet een automaat met acht versnellingen. Het maximale toerental is 6.500 tpm – dit was 6.200 tpm.

De reguliere Challenger Hellcat (bestaat dat?) kreeg ook updates en produceert nu 727 pk, wat 10 pk meer is dan zijn voorganger. Beide Hellcats herken je aan de nieuwe motorkap met twee luchthappers. Zowel de Dodge Challenger Hellcat Redeye als de normale versie kun je als widebody en normale koets bestellen.

Super Chill

Nieuw is de ‘SRT Power Chiller’. Het systeem stuurt koude lucht van de airconditioning naar de supercharger om deze te koelen voor betere prestaties. Ook koelt de Challenger Hellcat nu actief zijn supercharger als de auto geparkeerd staat. Dodge noemt dat de After-Run Chiller.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie