Tim Mings is de enige full-time Honda N600-monteur ter wereld. Zijn werkplaats staat vol met de peuterige Honda’s en elk denkbaar schroefje, lijstje of onderdeeltje heeft hij wel. Wanneer hij de mogelijkheid ziet, koopt hij onderdelen en demontageauto’s op om zijn voorraad aan te vullen. Inmiddels heeft Mings de grootste verzameling nieuwe en gebruikte Honda N600-onderdelen ter wereld.

Lees ook: Een miljoen voor een Porsche 911-schuurvondst

En zelfs met de grootste verzameling is de kans vrij klein dat je per ongeluk stuit op de allereerste Honda N600 in Amerika. Toch is dat wat er gebeurde. Sterker nog, de Hondafanaat had de unieke N600 al twee jaar in bezit. Hij had hem toevallig op een blauwe maandag opgekocht en in een hoekje geparkeerd. Pas toen hij het vuil van het chassisnummer afschraapte, kwam hij erachter dat hij een bijzonder bezit had. Toen begon het moeizame proces van de restauratie. De Honda N600 stond al een eeuwigheid stil en letterlijk elk onderdeel moest eraf gedraaid, gebikt of geslagen worden.

Vele uren later is de eerste Honda N600 gerestaureerd. De kleine auto met een grote geschiedenis staat nu in het Honda-museum.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear