Het gonsde al langer door de wandelgangen, maar inmiddels is door FCA bevestigd dat de nieuwe elektrische Fiat 500 er zeer binnenkort aankomt. Sterker: hij zal op de autosalon van Genève gepresenteerd worden, over precies een maand.

Hoewel de tot nu toe gespotte prototypes gebaseerd waren op het huidige model – dat al sinds 2007 meedraait – zal de elektrische Fiat 500 geheel nieuw zijn. FCA investeert 700 miljoen in de ontwikkeling van het platform. Ze voegen zich hiermee bij de elektrostrijd die is losgebarsten onder de stadsautootjes. De Renault Zoe, VW e-Up en consorten, maar vooral ook de duurdere Honda e en Mini Cooper SE zullen z’n voornaamste concurrenten zijn.

Over de specificaties van de auto, of de prijzen waar we ongeveer op moeten rekenen, kunnen we helaas nog niets zeggen. Wel wordt ons verteld dat hij al deze zomer – wellicht op 4 juli, de verjaardag van de 500 – in de showroom komt te staan.

Was er niet al eens een elektrische Fiat 500?

Jazeker: de Fiat 500e, geïntroduceerd in 2013. Die was echter niet bestemd voor de Europese markt (hoewel ze hier wel volop grijs werden ingevoerd). En met een actieradius van 140 kilometer komt ie anno 2020 ook niet echt lekker meer mee.

Bovendien, zo gaf wijlen Sergio Marchionne destijds aan, had Fiat liever niet dat je ‘m kocht – aangezien ze op elk exemplaar flink wat geld moesten inleveren. Maar de tijden zijn veranderd. De nieuwe elektrische Fiat 500 wordt nogal belangrijk voor het merk, en we vermoeden dat de timing van z’n introductie precies goed is.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)