Zet je schrap, we staan op het punt om je echt goed nieuws te brengen: VW heeft de stationwagen nog niet opgegeven. Sterker nog, ze brengen de venerabele carrosserievorm zelfs naar de volgende generatie. Maak je klaar voor een geheel nieuwe elektrische Volkswagen-station genaamd ID Space Vizzion. Wie is er op dat idee gekomen?

Confetti

Dit is enorm goed nieuws voor iedereen die – net als wij – vaak klaagt over de opkomst van de SUV, die ten koste gaat van de goede oude stationwagen. Dit VW-concept biedt hoop, vooral ook omdat het merk nu al aankondigt dat de productieversie eind 2021 zal arriveren.

Volkswagen zegt dat dit concept ‘de aerodynamische kenmerken van een Gran Turismo zal combineren met de ruimtelijkheid van een SUV’. Dus toch een beetje SUV, jammer. Als we VW moeten geloven, zorgen die aerodynamische eigenschappen voor een actieradius van zo’n 480 kilometer.

Familiefeezzje

De elektrische Volkswagen-station wordt het zevende lid van de ID-conceptfamilie, en ook deze maakt moeilijk veel gebruik van de letter ‘z’. Eerder zagen we al de Crozz, Buzz en Roomzz. Weet je toevallig nog wat woorden waar je een paar z’s in kunt plakken? Mail ze dan even naar Volkzzwagen.

De elektrische Volkswagen-station is gebaseerd op het standaard MEB-platform. Het interieur is volledig digitaal en is voorzien van een duurzzaam leeralternatief dat ze bij VW AppleSkin noemen. Waarom? Nou, het is gemaakt van de resterende materie die overblijft van de productie van appelsap, maar dat had je waarschijnlijk al verwacht. Normaalste zzaak van de wereld.

Tot nu toe laat Volkswagen, buiten deze schetsen, nog niets los over de ID Space Vizzion. De officiële conceptauto wordt onthuld op de Los Angeles Auto Show, volgende week. Zijn jullie net zo benieuwd als wij?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)