Even een weekendje retrotoppers. Je weet nu welke retro-auto’s de plank missloegen. Tijd voor een succesvol voorbeeld van vorig jaar. Wat is de Volkswagen ID Buzz Cargo? Een volledig elektrische en toekomstbestendige hippiemobiel, maar dan zonder ruiten of stoelen achterin. En zonder hallucinant makende drugs.

Anders gezegd: de oorspronkelijke Volkswagen Type 2-bus is getransponeerd naar het emissieloze tijdperk. Een 48 kWh lithium-ion-accu is standaard, maar een 111 kWh accu kan als optie worden ingebouwd voor wie verre reizen wil ondernemen, zegt VW: dan bedraagt z’n actieradius 500 kilometer.

Hij heeft zonnepanelen op z’n dak en wijd openslaande achterportieren, plus een schuifdeur aan de passagierskant om de binnenruimte te optimaliseren, mocht je er een leuke boekenkast of zoiets in willen timmeren. Voorin zijn er drie zitplaatsen, waarvan de middelste kan worden weggeklapt om te kunnen dienen als mobiel bureautje, met een geïntegreerde laptop. Het stuur verdwijnt in het dashboard als de Level 4-autonomie wordt gebruikt.

Kan ik er een kopen?

Paarse zonnebrillen en King Louiejurkjes uit de kast, want, ja, VW heeft bevestigd dat de Volkswagen ID Buzz Cargo in productie zal gaan in bestel-, passagiers- en kampeerversies, maar je moet tot 2022 wachten. Hij moet overigens een van de 30 volledig elektrische modellen worden die Volkswagen in de showrooms wil hebben staan in 2025.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie