De tweede elektrische SUV in VW’s ID-reeks is hier. Of nou ja, hier; je moet zeker nog twee jaar wachten op je nieuwe Volkswagen ID Roomzz. Twee elektromotoren geven je een fijne 306 pk en alle wielen mogen voor de aandrijving zorgen. Van 0 naar 100 km/u gaat de Roomzz in 6,6 seconden terwijl de topsnelheid begrenzzd is op 180 km/u.

Een 82-kWh batterij geeft pas na 450 kilometer aan dat ie leeg is. Heb je geen zzin meer om te rijden? Houd vijf seconden lang je hand op het VW-logo op het stuur en de Volkswagen ID Roomzz zorgt zelfstandig dat je op je bestemming aankomt.

Aan boord kun je volop loungen. Volkswagen maakt het mogelijk om uit drie verschillende indelingen te kiezen voor de stoelen waardoor je je lounge compleet naar eigen smaak kunt inrichten. Een augmented reality-scherm projecteert de navigatie voorin in de cabine.

In die lichtstrook tussen de stijlen onder de voorruit zou je moeten kunnen zien hoe het gaat met de hulpsystemen, de navigatie en de luchtkwaliteit. Blijkbaar. Het dashboard is volledig gemaakt van glas en verder zit er een 5,8-inch display in met verschillende touchscreens.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie