De afgelopen decennia is de Ford F-150 met afstand de best verkocht pick-up in zijn thuisland. Kun je het Ford daarom kwalijk nemen dat het merk nooit het wiel opnieuw uitvindt wanneer het tijd is voor een facelift van de Ford F-150? Waarom zou je iets repareren dat niet kapot is?

Wat misschien opvalt zijn de nieuwe grille, de led-koplampen of de fraaie nieuwe wielen. De grote veranderingen zitten echter onderhuids. De herziene line-up van de aandrijflijnen, het feit dat er standaard meer techniek is en de slimme klep naar de laadbak zijn de grote gespreksonderwerpen.

Motoren en specificaties van de Ford F-150 facelift

Ford is gestopt met de basismotor, de 3,3-liter V6. Daarom krijg je nu standaard een 2,7-liter V6 EcoBoost die zorgt voor 304 pk en 576 Nm. Als dat niet genoeg is, is er nog de sterkere 3,5-liter twinturbo V6 en een 5,0-liter V8. Beide motoren pompen er 405 pk uit. Dan is er ook nog een hybride optie met nog meer vermogen: 436 pk en 773 Nm koppel. De hybride kun je ook gebruiken als grote powerbank dankzij een 7,2, 2,4 of 2,0 kW omvormer.

De Raptor krijgt ook wat aanpassingen

De Raptor krijgt een 3,5-liter twinturbo zescilinder met 456 pk. De Raptor R is nog ruiger. Die heeft een 5,2-liter V8 met supercharger. Hoeveel vermogen die motor heeft, vertelt Ford nog niet. Het merk zegt wel dat hij net wat meer vermogen krijgt na de update. Zou het niet interessant en puur toevallig zijn als de Raptor R net wat meer kracht heeft dan de 711 pk sterke Ram 1500 TRX die binnenkort met pensioen gaat?

We moeten het ook nog even over de klep achterop de laadbak hebben. Ford noemt die optie, de ‘Pro Access Tailgate’ die voor de verandering niet naar beneden klapt, maar naar je toe komt. De deur kan openen tot een hoek van 37, 70 of 100 graden. Je hoeft dus niet meer ongemakkelijk over de laadklep te hangen om wat uit de bak te grijpen.

Ford F-150 facelift (2023)

Wat is er nog meer nieuw in de Ford F-150 na zijn facelift? Nou, iedere F-150 heeft standaard een 12-inch digitaal tellerscherm en een even groot mediascherm in het midden. Ook zit er standaard optie op voor het automatisch wisselen van rijbanen, een zwart interieurdesign voor de meeste uitvoeringen. De Tremor-uitvoering is er alleen met een 5,0-liter V8 en heeft een geïntegreerde lier zodat iedereen kan zien hoe stoer je bent.

Prijzen van de Ford F-150

Ford zegt dat de prijzen van de gefacelifte F-150 beginnen bij 36.000 dollar. Omgerekend is dat ongeveer 33.500 euro. De duurste uitvoering, de Raptor R, kost in Amerika 118.590 dollar (omgerekend ongeveer 110.000 euro). Meer informatie over de prijzen wil Ford gek genoeg niet geven. Wat de pick-up hier gaat kosten, is dus niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie