Vervoer je dagelijks net te veel troep voor een normale hatchback, maar wil je wel de wegligging van een personenauto? Dan is er nu voor jou de Ford Fiesta Sport Van, waarschijnlijk de sportiefst rijdende bestelbus van dit moment.

De zijruiten achter zijn vervangen door stukken metaal, wat de stijfheid van de carrosserie ongetwijfeld ten goede komt. Bovendien mist de Ford Fiesta Sport Van het gewicht van de achterbank en weegt daarom nog even iets minder dan de reguliere uitvoering. Je mag kiezen uit een 1,0-liter Ecoboost met 125 pk of een 1,5-liter diesel met 120 pk.

De lengte van de laadruimte is 1,3 meter en je kunt 500 kilo spul kwijt. Vraag ons niet waarom, maar stiekem willen we heel graag een ST-versie met 200 pk. Die kans is erg klein. Vooral omdat de Ford Fiesta Sport Van alleen voor het VK is bedoeld en dus helaas niet naar Nederland komt.

Zelf even importeren dus. Dat het stuur rechts zit, is alleen maar handig, want daar zit het trottoir in Nederland ook. Zie je, we denken wel met je mee.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)