Werkt Ford aan de ultieme uitsmijter van zijn supercar? Ford Authority spotte een mysterieuze Ford GT met afwijkende uitlaten en meetapparatuur in Detroit, waar de thuisbasis van het merk is. Bronnen vertelden aan de website dat het geluid afwijkt van dat van de huidige Ford GT. Voor de Ford-fanaten genoeg reden om te speculeren over een mogelijke Ford GT met een V8-motor, misschien zelfs de ‘megazilla’ 7,3-liter biturbo.

De website spreekt over EPA-meetapparatuur. De EPA (Environmental Protection Agency) meet de uitstoot van nieuwe modellen voor de homologatie. Als de Ford GT zijn 3,5-liter V6 zou behouden, zou er geen reden zijn voor nieuwe metingen. De conclusie is dat er dus een nieuwe motor in de Ford GT komt, en met een beetje wishful thinking zou dat de 7,3-liter V8 kunnen zijn.

Waarom zou het kloppen?

Ford legt zich net als veel andere merken toe op elektrificatie van de volledige line-up, maar waarschijnlijk niet zonder ultiem afscheid. De 7,3-liter biturbo V8 zou de ultieme laatste iteratie zijn van de Ford GT. Dat het eigenlijk een motor voor een bedrijfswagen is, zou niet uitmaken. De huidige 3,5-liter V6 was in de beginselen ook gewoon een motor voor de F-150 pick-up. Ford Authority is ervan overtuigd dat de grote motor zou passen in de Ford GT.

Waarom zou het niet kloppen?

De 7.3 is dus bedoeld als betrouwbare krachtbron voor bedrijfswagens, niet voor snelheid of spektakel. Qua karakter zou het wellicht niet helemaal lekker passen in een supercar. Als er een V8 in de Ford GT zou komen, dan zouden wij ons geld zetten op de 5,2-liter V8 uit de Mustang Shelby GT500. Deze is ontwikkeld om tot 8.500 tpm te draaien en met een oorverdovende soundtrack 770 pk te produceren. Linksom of rechtsom, wij staan best te trappelen om een Ford GT met een V8-motor. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties

  • Gasser heeft op 12 augustus 2021 geschreven:

    De megazilla is een motor die overal in past. Variatie in de nokkenas en koppen bepalen volledig het karakter van de motor. Zie daarvoor de brede toepassing van de GM V8 (van truck tot Corvette). In tegenstelling tot de Coyote V8 is de megazilla een heel compacte motor die makkelijk overal in past door de centrale nokkenas.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)