In deze gepantserde Peugeot 205 GTI hoef je geen geluk te hebben: de corpulente hot hatch kopt zelfs de kogels uit de .44 Magnum van Dirty Harry terug. Ook 9-millimeter kogels van een automatisch geweer zijn geen probleem. Dit is de oude auto van Bernard Arnault, de president van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Als president van het grootste luxeduurspul-conglomeraat loop je rond met een rood kruis op je rug. ‘Besteel mij’ op je Louis Vuitton-tas laten borduren is niet nodig. Dus laat je je rijden in een gepantserde limo met bewaking. Maar soms heb je even geen zin in gewauwel van Jean-Pierre de klerenkast. Dus meneer Arnault ging op zoek naar een auto waarin hij alleen en anoniem kon rondrijden.

De gepantserde Peugeot 205 GTI als daily driver

In 1990 kocht hij een 205 GTI en liet hem aanpakken door beveiligingsbedrijf Labbé met niveau-2 bepantsering. Het gewicht steeg van 820 kilo naar 1.400 kilo. Snel zal ie niet meer zijn, maar volgens de verkoper rijdt ie prima. Wellicht is de gepantserde Peugeot 205 GTI zelfs minder listig, omdat de achterkant minder licht is. De hot hatch diende als daily driver.

Meneer Arnault reed in totaal 14.700 kilometer met de 205 GTI en zette hem toen bij de rest van zijn collectie. In 2009 verkocht hij de auto aan een verzamelaar. En nu kan het bijzondere ding van jou zijn. Hij staat nog geregistreerd op de naam van de grote LVMH-baas. De prijs is flink wat flesjes Moët: 37.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)