Peugeot bestaat 210 jaar. Nee, dat is niet hoe lang ze al auto’s bouwen – eerst deden ze in pepermolens, fietsen en dat soort zaken. Hoe dan ook, ter ere van deze verjaardag deed het merk vandaag een opmerkelijke aankondiging: Peugeot gaat 205 GTI’s restaureren.

Een ‘205 GTI’, heb jij daar weleens van gehoord? Wij hebben geen idee namelijk. Nooit in gereden, nooit tegenover andere iconische hatchbacks gezet. We hebben hier op de redactie ook niemand rondlopen die er zelf een heeft gehad. En die persoon heeft al helemáál niet ervaren hoe de achterkant van zo’n ‘205 GTI’ in een vlotte bocht plots opzij kan zwaaien. Met alle schade aan auto en ego als gevolg.

Ja, de 205 GTI is een van de beste hot hatches ooit gemaakt. Peugeot erkent dit en start nu een programma waarbij de deskundigen van hun museum 205 GTI’s gaan opknappen om ze ‘als nieuw’ te maken. Je krijgt er dan een certificaat bij dat Peugeot ‘m zelf heeft opgelapt. Ze hebben al de nodige onderdelen ingeslagen en zelfs leveranciers in de arm genomen om bepaalde delen opnieuw te produceren. Lukt dat laatste niet, dan zetten ze 3D-printtechnieken in.

Heb jij een 205 GTI in suboptimale conditie? Of heb je geen 205 GTI, wil je er graag een hebben en is je bankrekening bepaald niet in suboptimale conditie? Neem dan contact op met Peugeot (dus niet met ons, slimmerds – wij maken blaadjes en deze website, geen auto’s) en vraag ze om een offerte. Ook kun je op die site vanaf volgend jaar de 205 GTI’s terugvinden die het merk restaureert en te koop aanbiedt. Het zwarte wrak op foto’s 2 tot en met 8 hierboven is de eerste kandidaat.

Reacties

 • Martijn Stienen heeft op 19 oktober 2020 geschreven:

  Hallo!

  Ik heb een Vallelunga rode CTI uit 1986 met slechts 162k op de teller. Indien deze in aanmerking komt voor het project zou ik hem heel graag willen laten restaureren door Peugeot! Ik hoop dat het niet enkel voor de GTI is maar ook voor de CTI!

  Ik hoop op een reactie!

  Vriendelijke groet,

  Martijn S.

  Reageer
 • Andre Nagelhout heeft op 19 oktober 2020 geschreven:

  Hallo,
  Ik heb een 205 CTI uit 1992, deze auto rijdt vorstelijk, rij er altijd met veel plezier in, maar qua carrosserie kan er wel wat opgelapt worden, uiteindelijk hou je de roest niet tegen. Daarom zou deze 205 een goede kandidaat zijn, want ik wil er nog wel wat jaren in rijden. Als er meer informatie nodig is laat het dan maar weten.

  Reageer
 • Koen wuestenbergs heeft op 18 oktober 2020 geschreven:

  Hallo, ik heb al 12 jaar een 205 gti in zeer goede originele staat met 100000km op de teller, compleet origineel..
  Heb ook een 205 cti die ik al 21jaar in mijn bezit heb, ik ben aan een restauratie begonnen maar vind de bevestigingen voor het cabrio dak nergens meer, die latten die op carrosserie komen. Alsook zou ik niet graag mijn gti verkopen om de restauratie te kunnen betalen van de cti, mss kunnen jullie me helpen? Een grijze gti en witte cti..
  Belgische groeten!

  Reageer
 • Petra Knaup heeft op 16 oktober 2020 geschreven:

  Ik heb een Peugeot 205 gti hatchback , zou mijn schatje graag willen laten opknappen 😀 zodat ik er nog heeeel lang in kan rijden 😉

  Reageer
 • Van der veken bert heeft op 16 oktober 2020 geschreven:

  Beste,
  Ben ik het bezit van 2 Gti’s staan binnen inde garage 1 van 1986 en 1 van 1989 indien jullie deze willen restaureren met jullie project hoor ik het graag
  Mvg bert van der veken

  Reageer
 • Bjarni vandamme heeft op 16 oktober 2020 geschreven:

  Mijn peugeot 205 gti is paar jaar geleden helemaal gerestaureerd maar er zijn bepaalde dingen die ze niet kosten verbeteren of vervangen
  De motor is ook veranderd en doet het niet heel goed als hij koud heeft
  Weet nuet wat er nu gebeurd maar stuur me op mail voor meer info

  Reageer
 • Patrick van den Boogert heeft op 16 oktober 2020 geschreven:

  Hallo,
  Ik heb een witte 205 GTI staan welke 18 jaar buiten heeft gestaan. De carrosserie is er slecht aan toe maar de auto is nog helemaal origineel. Dit zou een ultieme kandidaat voor jullie restauratie kunnen zijn.
  Als ik foto’s moet sturen dan kunt u mij een mail sturen. Met vriendelijke groet, patrick van den Boogert

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)