Als je ons gisteren naar Dimma had gevraagd, dan hadden we je verteld dat het een Belgische tuner uit de jaren tachtig was die Peugeotjes een flink stuk breder maakte. Blijkt nu dat deze professionele dikdoener gewoon nog bestaat, in Engeland. En dat ze sinds deze week een nieuwe koolstofvezel bodykit aanbieden voor de Peugeot 205. Eentje die nóg breder is dan voorheen. En voor de gelegenheid geven ze het bijna vierkante autootje ook even 300 pk mee.

Dimma wil niet de losse bodykit verkopen, maar kant-en-klare 205’jes. Het breedgeschouderde ding hierboven is het eerste prototype. Elk onderdeel van de Dimma Peugeot 205 is nieuw, inclusief de 1,6-liter turbomotor die afkomstig is uit een moderne Peugeot 308 GTI. Ook de interieurdelen komen uit de moderne hete hatchback. De 300 pk gaat via een handgeschakelde zesbak naar de voorwielen. De auto zou zo’n 800 kilo wegen.

Het Engelse bedrijf wil de Dimma Peugeot 205 met 300 pk in gelimiteerde oplage produceren. Voordat ze beginnen, moeten ze eerst genoeg gegadigden hebben die een aanbetaling willen doen. Over prijzen is nog niets bekend, maar bij dit soort projectjes loopt het vaak flink in de papieren. We nemen maar even aan dat ze goedkope 1.4’tjes pakken als donor, en dat er geen echte GTI’tjes sneuvelen voor het project. Wij gaan zelf wel op zoek naar een nette 306 Dimma.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)