Met zijn tweede F1-kampioenschap komt Verstappen in een mooi rijtje coureurs, denk aan Jim Clark, Alberto Ascari en ook Mika Häkkinen. Die laatste denkt dat denkt dat het zelfvertrouwen Max Verstappen van tweede kampioenschap krijgt hem ‘absoluut’ zal pushen om nog mooiere dingen te presteren. Tegelijkertijd waarschuwt hij Verstappen voor een bekende valkuil van het wereldkampioenschap.

Häkkinen sprak met TopGear in het weekend van de GP van Abu Dhabi: ‘Een wereldkampioenschap winnen [voor] de eerste keer is een geweldige ervaring. Een tweede winnen geeft je nog meer vertrouwen om te presteren. Je gaat vanzelf meer risico nemen, meer berekende risico’s. Je weet na het behalen van het kampioenschap dat je acties kunt maken die je eerder nog niet hebt gedaan.’

Häkkinen waarschuwt Verstappen

Volgens de Finse coureur ligt er echter een valkuil op de loer voor de kampioenen. ‘Het komt vaak voor wanneer je een wereldkampioen bent dat je naar jezelf kijkt en denkt ”ik ben perfect, ik hoef niet te verbeteren”, maar dat is niet waar. Je moet constant kijken naar hoe je je kunt verbeteren en ik weet zeker dat Max dat doet’, zegt Häkkinen.

De F1-kampioen van ’98 en ’99 denkt dat het een ‘natuurlijk proces’ is dat kampioenen steeds beter willen worden: ‘Wanneer we allemaal ‘s ochtends opstaan, denken we nooit ”vandaag ga ik slechter presteren dan gisteren”. We willen onszelf verbeteren, in wat dan ook.’ Best uitgebreide antwoorden voor iemand die als coureur bekendstond om, eh, precies het tegenovergestelde.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear