Huh, kwalificatie op vrijdag? Jazeker. We rijden dit weekend een sprintrace waardoor de kwalificatie naar vandaag verhuist. Sergio Pérez klokte in de eerste vrije training de snelste tijd met een minimale voorsprong op Leclerc en Verstappen. De Nederlander was echter niet blij met zijn auto die volgens hem totaal niet instuurde. Eens zien of Red Bull dat heeft verholpen.

Q1

De regen die uitbleef tijdens de eerste training valt nu wel. De coureurs gaan zo snel mogelijk op de intermediates naar buiten voordat het écht nat is. Durfal Gasly durft het zelfs op slicks. Zijn moed wordt beloond met de op dat moment snelste tijd. Daarna volgen de andere coureurs op de softs. Er is zelfs een moment waarop Latifi de snelste tijd klokt. Uiteindelijk vallen hij samen met Zhou, Bottas, Tsunoda en Schumacher uit.

Q2

In het tweede deel beginnen de coureurs op slicks, maar al gauw komen de druppels terug. Er hangen donkere wolken boven Interlagos. De coureurs zetten snel een ronde op slicks voordat het te laat is. Voor Ocon, Albon, Vettel, Ricciardo en Stroll is het niet genoeg. Zij blijven steken in het tweede deel van de kwalificatie.

Q3

Iedereen gaat op soft naar buiten behalve Leclerc en dat terwijl er meer regen aan komt. Nu een snelle ronde zetten is dus erg belangrijk. Leclerc komt dan ook naar binnen, maar het is dan al te laat. En dan zet George Russell zijn auto in het grind. Op dat moment staat Magnussen op P1. Omdat het blijft regenen, kan niemand meer zijn tijd verbeteren en staat Kevin Magnussen op pole position tijdens de sprintrace. Je leest het goed: Magnussen op pole!

Kwalificatie F1: De uitslag van Brazilië 2022

 1. Magnussen
 2. Verstappen
 3. Russell
 4. Norris
 5. Sainz
 6. Ocon
 7. Alonso
 8. Hamilton
 9. Pérez
 10. Leclerc
 11. Ocon
 12. Albon
 13. Vettel
 14. Ricciardo
 15. Stroll
 16. Bottas
 17. Zhou
 18. Tsunoda
 19. Schumacher
 20. Latifi

Hoe laat begint F1 op Interlagos?

Zaterdag
2e vrije training: 16:30 uur – 17:30 uur
Sprintrace: 20:30 uur – 21:30 uur

Zondag
Race: 19:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)