SEMA is geen feest als John Hennessey niet is geweest, toch? De nieuwste creatie van de Texaanse tuner maakt zijn debuut op de tuningshow in Las Vegas. Yee-hah! De naam van het gevaarte? De Hennessey Resurrection: ‘herrijzing’ of ‘wederopstanding’. Net als de Exorcist uit 2017 is de Hennessey Resurrection gebaseerd op een Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Hennessey heeft de standaard 659 pk sterke LT4 V8-motor eruit geschroefd en op zijn plek een 765 pk sterke LT5-motor geplaatst uit de Corvette C7 ZR1. Maar daarna noemde hij het, zoals ze dat in Amerika zeggen, nog geen dag.

Prestaties van de Hennessey Resurrection

John en zijn kornuiten hebben vrijwel aan alle componenten van de motor gesleuteld. Het resultaat: 1.216 pk en 1.355 Nm. Volgens Hennessey gaat hij van 0 naar 96 km/u in 2,3 seconden, loopt zijn topsnelheid tot over de 350 km/u en doet hij de kwartmijl ergens laag in de 9 seconden. Naast de upgrades aan de motor, waarvan er te veel zijn om op te noemen, voorziet Hennessey de Resurrection van een zestraps handbak of een tientraps automaat.

‘We hebben meerdere C7 ZR1 Corvettes gebouwd met 1.200 pk, dus we wisten dat we hetzelfde vermogen ook konden bereiken met de ZL1 1LE. We hadden alleen nog een coole naam nodig die bij de auto past’, zegt John Hennessey. ‘De Hennessey Resurrection lijkt de perfecte evolutie te zijn van de Exorcist, die zijn naam te danken heeft aan de Dodge Demon.’ De Hennessey Resurrection, die gewoon naast standaard Camaro’s verkrijgbaar is bij Chevy-dealers, kost je omgerekend 180.432 euro. Hennessey bouwt er maar 24, dus zorg dat je naam zo snel mogelijk op die lijst komt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)