Het universum is niet altijd lief. In de regel zul je altijd zien dat wanneer je zelf iets met een beetje pit rijdt, er haast nooit iemand naast je komt staan bij het stoplicht die het interessant maakt wanneer de lichten op groen springen. De enige keren dat je een Lamborghini of een Ferrari tegenkomt, is als je toevallig in de boodschappenkar van je schoonmoeder rijdt.

Zorg daarom eerst voor een goede dosis karma voordat je deze HGP Volkswagen Golf R koopt. Het universum zal je toelachen en een supercar op de rijstrook naast je parkeren. En op dat moment weet je: deze auto is van mij. Deze Golf sprint namelijk in 2,9 seconden naar de 100 km/u. In 8,9 seconden naar de 200 km/u en in 22 seconden naar de 300 km/u. Volstrekt belachelijk.

Waarom is de HGP Volkswagen Golf R zo snel?

Tuner HGP Turbonachrüstung GmbH legde een 3,6-liter V6 (uit bijvoorbeeld de Passat R36) in de Golf R en schroefde daar twee turbo’s op. Het resultaat is 745 pk en 925 Nm koppel. De DSG-bak komt uit de Audi RS 3 en stuurt het vermogen naar alle wielen. De HGP Volkswagen Golf R is een sleeper onder de snelle auto’s. Weinig auto’s kunnen deze Golf bijhouden.

De ombouw is niet goedkoop. HGP vraagt bijna 100.000 euro voor de conversie tot Ferrari-eter. Voordeliger is het om Duitsland af te speuren naar een gebruikt exemplaar, zoals deze. Deze Golf werd in 2010 gebouwd en na 35.000 kilometer ontving hij zijn nieuwe V6-motor. Sinds de conversie reed de HGP Volkswagen Golf R iets meer dan 30.000 kilometer. Voor 85.000 euro is ie van jou.

Reacties

  • Niels heeft op 25 maart 2019 geschreven:

    Toffe wagen. Dat je jammer genoeg niet moet kopen als je in belgie woont met hun stomme. Verkeers regelmenten.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)