Onder de Californische zon sleutelt het bedrijf Icon maar wat graag aan Bronco’s, maar dat is niet het enige wat ze doen. Vrijwel elke klassieker die binnen komt rollen, nemen ze onder handen. Zo ook deze Ford Ranger, die er vanbuiten weer fabrieksnieuw uitziet, maar onderhuids een flinke upgrade kreeg. Hij is onderdeel van Icons Reformer-programma. Hier worden oude auto’s verbouwd om te kunnen functioneren als betrouwbare daily drivers.

Alle gesmeerde delen zijn gloednieuw. De 432 pk komt van een verse 5,0-liter V8 van Ford, waar een AOD-automaat aan hangt. De tussenbak komt van Advance Adapters en de assen van Dynatrac. Eibach-veren en Fox-dempers helpen de BF Goodrich-banden om de Icon Ford Ranger op de weg te houden. Icon liet een set velgen maken die als twee druppels water op de oude lijken, maar het zijn gloednieuwe aluminium hoepels. De remmen komen van Brembo en ook het stuurbekrachtigingssysteem is nieuw.

Koude lucht van de airco houdt de bestuurder koel en hij of zij kijkt uit op nieuwe digitale tellers. De koper wilde geen elektrische ramen en opteerde voor ouderwetse slingers. De bekleding veinst ook uit de Ford-fabriek te komen, maar is door de medewerkers van Icon vakkundig in elkaar gezet om originaliteit uit te stralen. Mogen we ‘m lenen voor een ritje over Highway 1? Toe?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)