Eeuwig zonde dat Lidl voor zijn gereedschap niet de slogan ‘Join the Parkside’ gebruikt, dan zou dit plaatje met deze duistere Bugatti helemaal compleet zijn. Op de foto is te zien hoe de Bugatti La Voiture Noire, waar er slechts één van bestaat, gespot wordt bij de Lidl.

Deze tamelijk geniale foto werd in Kroatië genomen door ene Jerome. Hij maakte precies op het goede moment de foto, waardoor een perfect plaatje ontstond met een prachtig contrast tussen de (ooit) duurste nieuwe auto ter wereld en een van de goedkoopste supermarkten. Overigens ging de eigenaar van de Bugatti La Voiture Noire niet echt boodschappen doen bij de Lidl.

De Bugatti La Voiture Noire is overduidelijk geen duur ornament voor een garage en hij mag regelmatig de weg op voor de nodige kilometers. Eerder werd hij al gespot in Zwitserland en hij was op diverse YouTube-filmpjes al te spotten op een dragstrip bij een evenement. Nu rijdt hij dus in Kroatië, tijdens een evenement van de Supercar Owner Circle.

Wat is de Bugatti La Voiture Noire?

De Bugatti La Voiture Noire een moderne interpretatie van de Bugatti Type 57 SC Atlantic, waarvan het merk er slechts vier bouwde tussen 1936 en 1938. Van deze extreme Bugatti La Voiture Noire met zes uitlaten zal er maar één bestaan. Voordat de Rolls-Royce Boat Tail verscheen, was deze unieke auto de duurste nieuwe auto ter wereld.

De Bugatti La Voiture Noire is geen bloedsnel circuitmonster, maar ‘een coupé met het comfort van een limousine en de kracht van een hypercar’, aldus Bugatti-baas Stephan Winkelmann. Vandaar ook dat het merk niets deed aan het vermogen. Onder de heftige koets schuilt dezelfde 8,0-liter W16 als in de Chiron. De beul met vier turbo’s produceert ook hier 1.500 pk en 1.600 Nm.

Reacties

  • Jos heeft op 8 september 2022 geschreven:

    Nummerplaat is Zwitsers uit kanton Zug (ook gekend als ZUviel Geld)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)