Veel meer dan dat de La Voiture Noire verkocht is aan een ‘Bugatti-liefhebber’ wilde het merk niet kwijt. Logisch, want wie Bugatti haat, gaat geen 11 miljoen euro (vóór belastingen) neertellen voor een uniek exemplaar. Informatie waar je dus precies niets aan hebt, terwijl iedereen razend benieuwd is wie de klant is. De enige hint die we kregen, is dat er nog eens 5,5 miljoen euro aan belastingen bovenop kwam.

Met een prijs van 16,5 miljoen euro was de Bugatti La Voiture Noire destijds de duurste nieuwe auto ooit verkocht. Er gingen eerst geruchten dat Cristiano Ronaldo de eigenaar zou zijn, maar het management sprak dat later tegen. De voetballer ging voor een Bugatti Centodieci van een armoedige 8 miljoen euro. Ook daar zware tijden, blijkbaar.

De Boat Tail is nu de duurste nieuwe auto ter wereld

De Bugatti La Voiture Noire werd in mei vorig jaar afgeleverd aan de klant. In dezelfde maand werd hij van de troon gestoten als duurste nieuwe auto door de Boat Tail van Rolls-Royce (die, ondanks hardnekkige geruchten, niet van Jay-Z en Beyoncé is).

Het was dus onbekend waar de Bugatti naartoe zou gaan en wie de eigenaar zou zijn. Maar vandaag hebben we één deeltje van de puzzel.

Bugatti La Voiture Noire

De La Voiture Noire op z’n minst favoriete ondergrond | Foto: © Bugatti

De Bugatti La Voiture Noire is naar Zwitserland gegaan

Wie de eigenaar exact is, is nog altijd niet bekend. Wel weten we nu welk land 5,5 miljoen euro aan belastinggeld rijker werd door de ooit duurste nieuwe auto ter wereld. De Bugatti La Voiture Noire is gesnapt door de spotters Frenchgentleman, Antonbenoist en leyoungcollector in Zürich. Zwitserland, dus. Ook rijdt de auto met Zwitserse kentekenplaten.

Voor zover wij weten is dit de allereerste keer dat de La Voiture Noire in het wild is gespot, buiten de persfoto’s van Bugatti zelf. Het is goed om te zien dat de eigenaar de auto niet opgesloten in een garage houdt, maar hem dus echt gebruikt. Hopelijk zal ie de straten van Zürich vaker sieren. Nu is het wachten op de eerste keer dat de Boat Tail gespot gaat worden.

koffie bugatti

Zo schreeuwend duur is een koffie bij de Bugatti-dealer

Je drinkt ‘m dan wel uit een koolstofvezel kopje

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)