Er zijn maar weinig mensen die naar een Jeep Grand Cherokee Trackhawk kijken en denken: ‘leuke wagen, maar jammer dat ie niet een beetje meer power heeft.’ John Hennessey, de chef van de Texaanse tuner Hennessey Performance, is een van die weinigen. Vanuit de fabriek produceert de Trackhawk met zijn 6,2-liter V8 een gezonde 717 pk. In 3,7 seconden zit hij al op 100 km/u en een kwartmijl-sprint kost 11,6 seconden. De Hennessey Trackhawk is sneller. Veel sneller.

Een lichte upgrade

En dat is te danken aan iets dat de HPE1200-upgrade wordt genoemd. De Jeep Trackhawk HPE1200 beschikt over verbeterde zuigers, een nokkenas-upgrade en een grotere 4,5-liter-supercharger. De Hennessey Trackhawk produceert iets meer dan 1.200 pk en 1.100 Nm koppel. Hennessey zegt echter dat niet alle power zich een weg naar de wielen kan banen, dus effectief houd je ongeveer 1.000 wiel-pk’s over. Genoeg om een wedstrijdje touwtrekken te winnen van een middelgroot vliegdekschip.

Even snel als een Chiron

Het resultaat van deze gestoorde ingreep? Hij schiet naar 96 km/u in 2,3 seconden. Jammer dat we de getallen niet in hoofdletters kunnen schrijven. Dat is sneller dan ongeveer elke auto die nu bij je opkomt, om en nabij zo snel als een Bugatti Chiron. De Jeep Trackhawk HPE1200 doet de kwartmijl in 9,66 seconden, en rijdt dan 233 km/u. Een stukkie sneller dan een McLaren 720s, die er iets meer dan tien seconden over doet. En een 720s is niet langzaam.

Hennessey claimt dat de Jeep Trackhawk HPE1200 daarmee de snelste SUV op de kwartmijl is – een wereldrecord. De SUV speelt daarbij wel een pietsje vals. De Jeep Trackhawk HPE1200 is uitgerust met Nitto 555R 275/40R20 dragrace-banden. En heeft zelfs een speciale achterwielaandrijving-modus, waarmee je rokende burn-outs kunt produceren om de wielen op te warmen. Daarna druk je gewoon op het juiste knopje en *ploep* je hebt weer all-wheel-drive.

Voor wie is de Jeep Trackhawk HPE1200?

Dit is geen praktische auto. Dit is een auto voor mensen die de mentale leeftijd van 13 nooit gepasseerd zijn, maar wel een flinke zak geld hebben liggen. Mensen die graag Chiron-snelheden bereiken, maar dan in een Jeep. Met een cowboyhoed op. Hennessey is van plan 24 van deze monsters te bouwen en ze moeten ongeveer 150.000 euro kosten (omgerekend).

Jeep Trackhawk HPE1200 doet de kwartmijl

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)