Mooie ronde getallen, daar houden ze van in de wereldrecordsferen. De Bugatti Chiron Super Sport tikte vorig jaar de 300 mph aan, want neerkomt op 482 km/u. Nu is het de beurt aan de Koenigsegg Mission 500 om de magische grens van 500 km/u te doorbreken. Volgens TheSupercarblog brengt Koenigsegg de Mission 500 in maart naar de Autosalon van Genève. De kans is groot dat de auto gebaseerd is op de Koenigsegg Jesko, de nieuwste hypercar van het Zweedse merk die al 1.600 pk uit zijn V8 pulkt.

De Koenigsegg Mission 500 kan dus, net als de Chiron Super Sport, een gewijzigde koets hebben voor minder luchtweerstand en misschien voor meer stabiliteit bij 500 km/u. Eerder sprak het merk al over een recordversie van de Jesko die maximaal 500 kilo downforce zou genereren in plaats van 1.400 kilo. De reguliere Jesko zou al een topsnelheid van 482 km/u moeten halen. Het is niet duidelijk of Koenigsegg de Mission 500 naast de Jesko zet, waarvan de 125 exemplaren al zijn uitverkocht.

Een plek vinden om 500 km/u te halen, is ook een uitdaging. Bij een snelheid van 482 km/u raas je al elke 0,68 seconden over een heel voetbalveld. De plaats waar Bugatti de snelheid haalde, de VW-testbaan in Ehra-Lessien, is waarschijnlijk niet beschikbaar voor Koenigsegg. Voor de recordpoging van de Agera RS zette de politie van Las Vegas een stuk weg af in de woestijn waar Koenigesegg zijn gang kon gaan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)