Groot nieuws. De Lada Niva heeft een update gekregen. Hij biedt nu twee 12-volt stopcontacten en wel twee (2!) bekerhouders. Marx draait zich om in zijn graf vanwege deze kapitalistische actie. En wij dachten nog zo dat de nieuwe Maybach GLS geen rivalen had. De Lada Niva (al heet hij nu 4×4, officieel) is de auto die iedereen leuk vindt. Oké: mensen zijn ook helemaal gek van de nieuwe Suzuki Jimny, maar deze minstens charmante 4×4 is er al veel langer.

Lada heeft echt het beste van het beste uit de kast gehaald voor de nieuwe Niva. De wijzerplaten worden nu wit verlicht, het dashboardkastje is ruimer en de ventilatie-openingen zijn groter. Over CarPlay zeiden ze niets, en ook niet over verwarmde massagestoelen. Maar wie weet, misschien komen die er wel bij met de facelift van volgend jaar. De Urban-uitvoering van de Lada Niva krijgt er wel heuse mistlampen bij. De toevoeging van hoofdsteunen achterin en een verbeterde boordcomputer (misschien zelfs wel een dagteller!) maken van de Niva een onweerstaanbaar aanbod.

Zijn 1,7-liter motor met 83 pk en vijftraps versnellingsbak blijven bij het oude. Op papier is ie maar een beetje slomer dan de nieuwste Suzuki Jimny. In de basis is de Niva maar liefst 42 jaar oud, maar niet bang om met zijn tijd mee te gaan door je de mogelijkheid te geven jouw TomTom in te pluggen alsof het 2005 is. Verander nooit, Niva.

Reacties

  • John heeft op 20 december 2019 geschreven:

    Doe mij toch maar de Suzuki jimny

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear