Het automerk dat zijn auto’s vernoemt naar vechtstieren, is meer begaan met de wereld en de diertjes die erop leven dan je zou denken. Of ze voelen de duimklemmen van de emissie-eisen steeds verder aangedraaid worden. Hoe het ook zij: de eerste hybride Lamborghini is bijna hier. De Lamborghini Sian (ook bekend als de LB48H) lekt kort voor zijn onthulling het internet op.

De Lamborghini Sian, die wellicht vernoemd is naar een vechtersstier zoals bijna alle andere Lambo’s, verscheen gisteren in de Unica-app voor Lamborghini-bezitters. Een van de boefjes deelde een screenshot van de auto op Instagram. Bevestiging vanuit Lambo is er nog niet. De LB48H zal binnen een week getoond worden op of nabij de IAA in Frankfurt, die volgende week plaatsvindt.

Volgens eerdere geruchten zou de hybride Lambo de 6,5-liter V12 uit de Aventador SVJ krijgen met 770 pk. Een elektromotor tilt het totaalvermogen naar 800 pk. Je zult veel trekjes van de Terzo Millennio herkennen in de Lamborghini Sian, zoals de vorm van de dagrijverlichting.  Lamborghini produceert naar verluidt 63 exemplaren van de Sian, hetzelfde aantal als van de Aventador SVJ.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie