Vorige week nog liet Lego de eerste plaatjes zien van hun McLaren Senna GTR. Dat beloofde al een hoop bouwpret. Maar kennelijk hebben ze (terecht!) besloten dat racen leuker is met z’n tweeën. En daarom is er nu ook de Lego Technic Ferrari 488 GTE.

Lego Technic Ferrari 488 GTE komt óók pas in januari

Zo ongelooflijk veel wijsheid als er uit dit soort beslissingen spreekt, zo onvoorstelbaar oliedom is de datum waarop je ‘m kunt gaan kopen: 1 januari. Hoe verzin je het? Dat ze in Denemarken niet bekend zijn met Sinterklaas – alla. Maar kerst vieren ze daar toch ook? Wat was er nou mooier geweest dan deze Lego Technic Ferrari 488 GTE in je sok? Sökkels zijn het.

Je weet in ieder geval dat je in januari een paar dagen vrij moet houden om de Senna en zijn nieuwe concurrent in elkaar te gaan zetten. In de serie supercars die Lego Technic de laatste tijd voortbracht, is dit wat ons betreft een van de gavere modellen. En zoals je op de laatste foto’s kunt zien, lijkt ie als twee druppels water (…) op zijn grote voorbeeld, de Ferrari 488 GTE AF Corse #51.

De Lego 488 GTE bestaat uit niet minder dan 1.677 Technic-stukjes, heeft een V8 met echt beweegbare zuigers en natuurlijk het complete stickerpakket – pardon, de livery van zijn grote broer. Met zo veel Lego-nieuws gaan wij vast vingeroefeningen doen. Zouden ze ook Lego-pleisters hebben?

Advertentie

Reacties

 • Gerard de Jong heeft op 27 november 2020 geschreven:

  Hallo Bas,

  Lego werkt al jaren samen met Ferrari. Een beetje Lego liefhebber zou dat toch moeten weten.

  • Ruben Baeten heeft op 27 november 2020 geschreven:

   Oeps! We hebben de betreffende zin aangepast.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie