Iemand bij Ford zocht een goede reden om zichzelf – of de partner thuis – te overtuigen dat een sportauto een goed idee is. Een onderzoek waar we uiteraard helemaal achter staan. Ford werkte met neurowetenschappers om te achterhalen welke momenten in het leven ons gelukkig maken. En wat blijkt? Een leuke auto maakt gelukkiger dan zoenen met je partner.

De wetenschappers onderzochten de ‘kickmomenten’ bij bepaalde activiteiten. De deelnemers aan het onderzoek ondervonden achter het stuur van een Ford Focus RS, Focus ST of Mustang gemiddeld 2,1 intense kickmomenten tijdens een gewoon ritje naar het werk. Dat zegt op zichzelf niet zoveel, dus ze zetten het even in perspectief.

Een achtbaan naar het werk is het leukst

Ter vergelijking: in een achtbaan was het gemiddelde 3 kickmomenten, tijdens het winkelen ervoeren de proefkonijnen 1,7 van de kickmomenten. Tijdens het kijken naar een aflevering van Game of Thrones of een voetbalwedstrijd tikte de meter 1,5 aan.

Leuke auto maakt gelukkiger dan zoenen

Het salsadansen, het dure etentje en de hartstochtelijke kus leverden geen enkel kickmoment op. Vermoedelijk waren de proefkonijnen al enkele jaren getrouwd. Of misschien moeten ze wat beter hun tanden poetsen. Maar mocht je ooit voor de keuze ‘ik of de auto’ worden gesteld, dan weet je nu dus het antwoord.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie