Het kon natuurlijk niet uitblijven. SUV’s zijn voor tuners nu eenmaal onweerstaanbaar. En als dan een mooi merk als Jaguar met een SUV komt, voel je de bui al hangen. Wel, hij is in volle hevigheid losgebarsten. Dit is de Lumma F-Pace.

Het Duitse Lumma is bij ons beste weten de eerste die het nodig vond zich aan de Jaguar F-Pace te vergrijpen. Nu zijn wij over het algemeen grote voorstanders van het adagium ‘Als je het doet, moet je het goed doen’, maar dat gooien we bij dezen in de heroverweging. Lumma heeft de F-Pace voornamelijk goed te grazen genomen.

Het hele arsenaal aan schreeuwerige tuningtrucs is op de nietsvermoedende F-Pace losgelaten. Carbon-bodykit? Check. Gaten waar ze niet zaten en ook niet horen? Dubbelcheck. 24 inch lichtmetaal? Natuurlijk. Extreme verlaging? Uiteraard. Een viervoud aan uitlaten waar je de afwatering van een middelgrote provinciestad mee zou kunnen regelen? Vanzelfsprekend. Mega-diffuser? Ook dat.

Is er motorisch dan iets leuk aan de Lumma F-Pace?

Laten we het zo zeggen: ze zijn er in ieder geval niet afgebleven. De nulletjes en eentjes van de elektronica van de 3,0-liter supercharged V6 zijn zo door elkaar geschud dat hij nu 480 pk levert – 100 meer dan voorheen. Dat is ook mede te danken aan het nieuwe uitlaatsysteem dat waarschijnlijk nog een paar forse klappen luider zal zijn dan dat van de Jaguar toch al is.

Van het interieur hebben we gelukkig geen foto’s, maar ook dat kan door Lumma treffend verbouwd worden. Er zal een ruime keuze zijn uit leer en alcantara (Lumma kennende in kleuren die nog licht geven als  je ze onder zestig kuub tuinaarde begraaft). De boel kan worden afgewerkt met koolstofvezel, aluminium of hout in (uiteraard) ‘contrasterende kleuren’. Een set nieuwe pedalen en vloermatten met geborduurd Lumma-logo (weersta dat maar eens) vormen de kers op de taart.

Werkelijk het enige positieve dat wij kunnen bedenken, is het feit dat dit nog computertekeningen zijn. Het is niet direct onze gewoonte, maar wij hopen vurig op een zeer plaatselijke aardbeving, tsunami of andere mild-Bijbelse plaag iets ten zuiden van Stuttgart, de komende tijd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)