We hebben medelijden met rijders van de Jaguar F-Pace SVR. Oké, niet echt, want ze rijden een F-Pace SVR. Maar feit is dat Jaguar de deur wagenwijd openzet voor nieuwe SVR-rijders om hun voorgangers te treiteren. Ze zullen bestaande bezitters er graag aan herinneren dat het vernieuwde model sneller is. De gefacelifte SVR gaat namelijk 3 hele kilometers per uur sneller. Geen groot verschil, maar sneller is sneller. De auto tikt nu 286 km/u aan. Dat komt onder meer door 20 Nm extra koppel en 3 procent minder luchtweerstand.

De 5.0 V8 met supercharger produceert nu 550 pk en 700 Nm. De 0-100-tijd is 4 seconden, wat ook weer 0,3 seconde sneller is. Door de aerodynamische ingrepen krijgen de remmen betere koeling. De buitenkant volgt de leiding van de reguliere F-Pace, die een tijdje terug een facelift kreeg. De auto had al een fijne aanblik, en die is nu nog net wat fijner.

Het interieur voelt net dat beetje extra premium aan door een nieuwe schakelpook en kleine ingrepen hier en daar. Uiteraard zijn er heel wat schermen, sportieve stoelen en mooie materialen. Verder zijn er een aantal softwarematige ingrepen gedaan aan onder meer de dempers. De vernieuwde Jaguar F-Pace SVR kost minimaal 158.820 euro in Nederland.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie