Wil je deze zomer lekker Nederlands gaan kamperen, maar dan een tandje extremer? Met deze VW T6 Offroadcamper kun je op de meest onbereikbare plekken neerstrijken om te zeuren over het weer. Het Duitse camperbedrijf Woelcke introduceert een vernieuwde VW T6 Offroadcamper. Ze noemen ‘m de Autark Crosser Compact.

Woelcke pakt voor de Autark Crosser een VW Transporter T6 met vierwielaandrijving, een 2,0-liter dieselmotor met 200 pk en een zeventraps automaat. Ze plukken de achterkant kaal en bouwen er een woonruimte op. De totale hoogte is 2.790 millimeter en de breedte is 1.920 millimeter. Het totale leeggewicht is 2.850 kilo.

Met de VW T6 Offroadcamper neem je alles mee om het een tijdje uit te kunnen houden. In de bodem zitten twee tanks, van 100 en 50 liter – de eerste moet je vol meenemen, de tweede onderweg regelmatig legen. Op het dak liggen zonnepanelen die een accu van 150 Ah opladen. De stopcontacten voeden je apparaten met 230 volt en het fornuis werkt met gas.

Achterin heb je alle ruimte om Nederlandse kaas mee te nemen, plus genoeg tuinstoelen om in een kringetje te zitten. De prijs van de Woelcke Autark Crosser die je op de foto’s ziet, is 119.000 euro zonder Nederlandse belastingen. Zonder opties, zoals airconditioning, betaal je 72.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)