Je moet nog meer fantasie hebben dan een kleuter met een delirium om er een auto in te zien, maar je kijkt echt naar de nieuwste hypercar van Zenvo. De Deense hypercar-maker gaat haar nieuwe creatie op de autoshow van Genève in maart onthullen. Om te plagen stuurden ze ons de foto’s op.

Hoe weten we dat het een hypercar is? Angela Kashina, de vrouwelijke CEO van het Deense merk, zegt dat de auto zelfs ‘de meest veeleisende hypercar-liefhebbers tevreden zal stellen’. Erg ambitieus, maar met een aanzienlijke hoeveelheid koolstofvezel, een rode lakkleur en enorm veel kracht kom je al een heel eind.

Een beetje geschiedenis

Zenvo begon in 2004 als een stel enthousiastelingen die gewoonweg een hele snelle auto wilden bouwen. Eind 2008 kwam de ST1 op de markt, een hypercar in hart en nieren. Achterin lag een 6,9-liter turbo V8 met 1.100 pk. Een hypercar van Zenvo is erg zeldzaam: van die ST1 werden namelijk maar vijftien exemplaren gebouwd.

Daarna kwam de TS1 GT, een evolutie van de ST1, en nu verkopen ze de TSR, een evolutie van een evolutie. Allemaal hebben ze een V8 die door het gebruik van turbo’s de magistrale hoeveelheid van 1.000 pk met gemak overschrijdt.

Omdat het zo’n klein bedrijfje is, worden er maar vijf exemplaren per jaar gebouwd. Vandaar dat je er pas een in je eigen garage kunt zetten als je zo’n 1,1 miljoen euro in Denemarken achter laat.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie