De rek is er inmiddels wel redelijk uit bij de Nissan GT-R. Elke paar jaar slijpt Nissan ‘m weer iets bij met een setje nieuwe turbo’s, meer vermogen of wijzigingen aan de carrosserie. Maar de afgelopen tijd zijn de wijzingen erg minimaal. Het vermogen van de vernieuwde GT-R Nismo blijft dit keer gewoon op 600 pk.

Nieuwe motoronderdelen voor de Nissan GT-R Nismo

Voor facelift verlaagde Nismo de toleranties voor de onderdelen van de motor. De individuele onderdelen – zoals de drijfstangen en krukas – zouden nog beter in balans zijn waardoor de auto sneller reageert op het gas en de turbo sneller opspoelt. Je moet ongetwijfeld een fijnproever zijn om de verschillen te merken.

Koolstofvezel

Wel aardig is de nieuwe speciale uitvoering van de Nissan GT-R Nismo. Deze spuiten ze grotendeels in de kleur Stealth Gray, maar het gaat juist om wat ze niet lakken. De motorkap is bij deze speciale uitvoering niet in kleur gespoten, zodat je het koolstofvezel goed kunt zien. Dat scheelt ook nog eens 100 gram aan gewicht. De velgen krijgen een rood biesje.

McDonald’s en de Nissan GT-R Nismo

Tot slot gaat Nismo een samenwerking aan met McDonald’s. Fastfood en een snelle auto – wij zien de overeenkomsten wel. De Nismo wordt niet ingezet als bezorgauto, helaas. Japanse kids die een Tomica Happy Set bestellen (een soort Happy Meal), krijgen een Nissan GT-R Nismo-miniatuurtje in de kleur Stealth Gray of goud. Voor de gelegenheid liet Nismo een nieuwe GT-R in het goud uitvoeren.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie