De Winterspelen in PyeongChang zijn vandaag van start gegaan. Kia en Hyundai zijn uiteraard de lokale sponsor en pendelen de atleten van A naar B. Maar wat rijden de sporters privé? Het zijn geen voetballers met een miljoenensalaris, dus de meesten houden het vrij bescheiden. Bovendien zijn het geen rappers of vechtsporters en lopen niet extreem te koop met hun spullen. Ze plaatsen liever sportgerelateerde dingen op hun sociale kanalen. Dit is wat we konden achterhalen van de bekendste atleten.

Sven Kramer

Sven heeft zich uiteraard ook weer gemeld voor de Olympische Winterspelen van 2018. En voor een Jumbo-campagne waar je een rare muts kunt winnen. De schaatser rijdt een BMW X5 M50D uit 2014. Met 381 pk en 740 Nm koppel sprint de auto in 5,3 seconden naar de 100 km/u. De auto heeft volgens de kentekencheck een catalogusprijs van 137.883 euro.

preview

Ireen Wüst

Ireen Wüst vertegenwoordigt Nederland op het ijs op de 1.000, 1.5000 en 3.000 meter. Ze is de jongste Nederlandse olympisch kampioene op de Winterspelen ooit. Van haar sponsor JustLease krijgt ze nooit een kans om aan een auto gehecht te raken. Eerst reed ze een Mercedes Vito, daarna een Nissan Qashqai en nu een Toyota RAV4. Wüst case scenario mag ze de RAV4 dus binnenkort weer inleveren voor iets anders. Of is dat juist positief?

A post shared by Ireenw (@ireenw) on

Niek van der Velden

Niek van der velden is pas 17 jaar jong en mag in ieder geval nog niet zelfstandig rijden. Hij had niet verwacht dat hij dit jaar al geselecteerd zou worden voor de Olympische Winterspelen. Een auto zal ie nog niet hebben – dus dan maar in de kofferbak van een Infiniti.

Jorien ter Mors

Volgens onze topgeheime bronnen (oké, het is Google) rijdt Jorien ter Mors een Volkswagen Up. Maar op Instagram zie je dat ze liever iets minder zuinig rijdt Ford Mustang.

Een bericht gedeeld door Jorien ter Mors (@jorientermors) op

Cheryl Maas

De tweevoudig wereldkampioen snowboarden die ons dit jaar moet vertegenwoordigen heeft het niet zo op auto’s. Zij houdt het liever bij een Harley Davidson.

Sjinkie Knegt

De Nederlandse shorttracker die het best is op de 1.000 en de 1.500 meter, wordt gesponsord door Mobility Service. Hij rijdt een Volkswagen Golf GTE, maar in het weekend ploegt ie liever door de modder met autocrossen. Hij heeft zelfs een eigen bedrijf erin: Sjinkie Custom Parts.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie