Een witte Audi A6 met een diesel-V6, daarbij moet hetzelfde belletje gaan rinkelen als een witte Volvo V70. En inderdaad, dit was ooit een van de snelle interventievoertuigen (SIV) van de politie. Nu staat de oude politieauto te koop op Marktplaats als ‘super dikke Audi’ met een ‘breedset’. Het is nu eerder de auto die een stopteken krijgt, dan er eentje geeft.

Deze week schreven we over de nieuwe Audi A6 van de politie zonder zwaailichten op het dak. Dit maakte ons benieuwd wat in Nederland zoal te koop stond aan oud politiematerieel. Zo kwamen we dit exemplaar tegen en nog eentje, die gewoon nog op zijn dienstschoeisel staat. Ook staat er nog een leuke Volvo V70 te koop die ooit met een zwaailicht reed.

De verkoper vertelt aan TopGear dat hij wel wat moeite heeft moeten doen om de auto weer netjes te maken. Deze auto had in zijn SIV-jaren gewoon nog een zwaailicht op het dak, dus de gaten daarvan moesten worden weggewerkt. Ook kreeg de auto een nieuwe middenconsole, waarschijnlijk omdat er gaten van de oude apparatuur inzaten. Ook is de grille vervangen.

Geen dorpelbeschermers of andere tekenen

Normaal is het vrij makkelijk om oude politieauto’s te spotten. De Tourans en de B-klasses hebben onder de deuren een metalen buis zitten als dorpelbeschermer. Ook hebben ze met een beetje geluk nog de kabelbindertjes op de wieldoppen zitten. Vaak missen er nog wat interieurdelen of zitten er nog gaatjes in het dashboard. Bij deze Audi kun je het vooral herkennen aan de specifieke motor.

De teller van de Audi A6 uit 2018 geeft 285.538 kilometer aan. In 2021 vertelde de politie aan Robert Doornbos dat de SIV’s rond de 160.000 kilometer vervangen worden, maar de politie van Amsterdam vertelde deze week aan TopGear dat er bij de 200.000 kilometer tegenwoordig een nieuwe wordt besteld. Bij de 250.000 wordt de auto dan vervangen.

Voor hoeveel staat de oude politieauto te koop?

De 3,0-liter V6 in de Audi produceert 272 pk en 580 Nm. De 0-100-tijd is 5,7 en de topsnelheid is 250 km/u. Als je het kenteken invoert op Google, krijg je een idee waar deze politieauto allemaal geweest is. De vraagprijs voor de oude politieauto is 22.999 euro. Dan krijg je de originele 19-inch velgen er overigens wel gewoon bij.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie