De Autosalon van Genève is het toneel van de Peugeot 508 Sport Engineered, een plug-in hybride sportsedan met maar liefst 400 pk. Het is niet een geinig studiemodelletje om wat publiciteit te genereren. Het is een serieuze indicatie waar de sportieve tak van Peugeot naartoe gaat. Peugeot vertelt aan TopGear dat ze deze plug-in performance-trend in de toekomst zullen doorzetten.

‘Het idee is om een compleet aanbod van geëlektrificeerde sportvarianten van elke nieuwe Peugeot te ontwikkelen’, vertelt Peugeot Sport-baas Bruno Famin. ‘Het is een nieuw hoofdstuk. Alles moet hybride of volledig elektrisch zijn. We overwegen op dit moment alle toekomstige modellen, inclusief SUV’s.’ Van elke nieuwe Peugeot komt dus een sportieve stekkerversie.

Peugeot Sport en geëlektrificeerde sportmodellen

Van de Peugeot 3008 is al een reguliere hybride versie onderweg, dus een snellere variant zou een inkoppertje zijn. Maar die komt voorlopig niet. ‘Daar kregen we nog geen groen licht voor. We speelden met de verschillende componenten om zo een hoge performance te combineren met een lage CO2-uitstoot en lage aanschafkosten’, aldus Famin.

‘Dankzij de concepten van de 308 R Hybrid en de 208 Hybride FE hebben we de nodige kennis en vaardigheden opgedaan met Peugeot Sport. Zo kunnen we de ontwikkeling voortzetten in de nieuwe lijn van geëlektrificeerde sportauto’s van Peugeot’, vult hij aan.

Famin benadrukt dat elk model onder Peugeot Sport een stekker krijgt, tenzij het kostenplaatje of technische mogelijkheden negatief zullen uitpakken. Details over een sportieve Peugeot 208 GTI zijn er nog niet – alleen dat hij niet zo extreem wordt als de 205 GTI.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)