De huidige Porsche 911 was van zichzelf al een bijzonder praktische supercar; comfortabel en vooral ergonomisch genoeg voor de dagelijkse kilometers, plus genoeg veiligheidssystemen die een oogje in het zeil houden bij natte omstandigheden. Vandaag laat Porsche de eerste echte beelden zien van zijn functioneelste supercar tot nu toe: de Porsche 911 Dakar.

Eerder deze week kwam Porsche al met een nieuwsbericht over een offroad-911. Dit leek vooral een geinige mediastunt met een knipoog naar het Dakar-verleden van het merk, maar blijkbaar was de actie onderdeel van een groter geheel. Het merk wil deze Porsche 911 Dakar echt gaan verkopen aan klanten. Om zeker te weten dat de 911 ruig genoeg is, hebben ze in totaal 500.000 kilometer getest, waarvan 10.000 kilometer offroad.

De volledig productieklare Porsche 911 Dakar laat het merk ergens volgende week zien. De foto’s die je hier ziet, zijn prototypes tijdens de testwerkzaamheden. Ze zijn dus allemaal wat smerig en hier en daar laat de afwerking nog te wensen over, maar volgende week komen dus de gelikte foto’s met glimmende lakjes en schone vloermatten.

Wat is er anders aan de Porsche 911 Dakar?

Porsche wil nog niet te veel verklappen over de offroad-911. Duidelijk is dat de auto hoger op z’n pootjes staat en de wielkasten lijken iets breder. We gokken dat ie net als de Taycan Cross Turismo kunststoffen randen krijgt langs de wielkasten. De Dakar krijgt waarschijnlijk net als op de foto’s een set offroad-banden met ruigere velgen.

Welke motor Porsche voor de 911 Dakar wil gebruiken, is ook nog niet bekend. Voor de mediastuntauto gebruikte Porsche een Carrera 4S. Dit is de versie met vierwielaandrijving en 450 pk. Op de foto’s zien we geen elementen van de Turbo of Turbo S, dus vermoedelijk krijgt deze Porsche 911 Dakar ook om en nabij de 450 pk. Volgende week meer…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)