Best slim eigenlijk, dat lekken. Hou je een nieuw model onder de pet, schrijven websites alleen na de officiële onthulling over je nieuwe auto. Lek je een model te vroeg, schrijven ze er twee keer over. Of de nieuwe Porsche 911 GT3 RS echt lekte, zullen we natuurlijk nooit weten, maar hier is ie!

En verdorie, wat ziet ie er weer lekker uit. De nieuwe (of vernieuwde?) Porsche 911 GT3 RS herkennen is niet lastig: let op de gapende gaten in de voorschermen en het achterscherm. Oh, en dan is er nog een niet te missen achterspoiler. De vleugel is hoger en de spoilerpoten zijn niet meegespoten met de rest van de auto.

Specificaties Porsche 911 GT3 RS

Volgens Drive.com.au krijgt Porsches fijnste circuitmonster (de GT2 RS eng) de bekende 4,0-liter maar dan met 520 pk. En zoals je inmiddels weet hangt dit blok niet aan de beademing, dus hij gilt het uit tot 8.800 tpm. Hij wordt geleverd met een PDK.

Van 0 naar 100 km/u gaat de nieuwe Porsche 911 GT3 RS in 3,2 seconden. De topsnelheid ligt op de 312 km/u. Dat is 6 km/u lager dan de reguliere GT3. Zal vast iets te maken hebben met de extra downforce van alle nieuwe spoilers, luchtinlaten en luchtuitlaten.

Bestel je de nieuwe Porsche 911 GT3 RS met het Clubsport-pakket krijg je er nog een aluminium rolkooi, een brandblusser en een zespuntsharnas bij. En check dat groene interieur even, mooie tegenhanger van de knalrode binnenkant van de Porsche 911 GT2 RS.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)