Potverdikkie, wat is Porsche lekker bezig de laatste tijd. Eerst onthullen ze de retrotastische Porsche 935 ‘Moby Dick’ en nu besluiten ze de oogstrelende Speedster Concept hup in productie te nemen. En oef, wat oogt ie lekker in ‘t rood.

Wat is er anders aan de productieversie van de Porsche 911 Speedster?

Zet hem naast het studiemodel en het valt op dat de Fuchs-velgen ontbreken. Ook is de voorste kap, of ‘frunk’, niet meer te openen met pinnen. De kogel-buitenspiegels en zelfs de vuldop in het midden van de neus zijn wel behouden. Geen slechte score voor de ontwerpers.

De techniek hevelde Porsche één op één over in de productieversie. De Porsche 911 Speedster krijgt dus de 4,0-liter met 500 pk uit de GT3. Het maximumtoerental ligt op 9.000 tpm – en het dak is open. Stel je eventjes voor: jij, een tunnel, de Porsche 911 Speedster en een naald die richting het rode deel kruipt. Voelt goed, niet?

Porsche bouwt 1.948 exemplaren van de Porsche 911 Speedster. Allemaal met handbak én een titanium uitlaatsysteem. Waarom zo’n gek aantal? Omdat 1948 het bouwjaar is van de eerste 356 Roadster van het merk.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie