Het klinkt als iets om gelijk van tafel te vegen als een grove onwaarheid: een busje van Porsche. Maar is het echt zo’n volslagen idioot idee? Voor de millenniumwisseling was een SUV van Porsche net zo ondenkbaar. En hoe dacht je dat de wereld reageerde toen Mercedes, bouwer van premium personenauto’s, aankondigde dat ze busjes gingen bouwen? We bedoelen maar: een onmogelijkheid is het niet. Daarbij moeten we meteen zeggen dat deze Porsche Vision Renndienst er inderdaad niet gaat komen.

De Porsche Vision Renndienst komt uit 2018 en is nog nooit aan de wereld getoond. De onthulling is onderdeel van het nieuwe boek Porsche Unseen, waar een roedel niet eerder bekendgemaakte studiemodellen van Porsche staan. Hoewel het busje wat betreft kleurstelling geïnspireerd is door de Volkswagen T1-busjes van Porsche-raceteams, plaatsten de ontwerpers geen gereedschap, maar zes stoelen in de Porsche Vision Renndienst. Bij een productieversie zou er ongetwijfeld ook een bedrijfsbusje beschikbaar zijn.

Dat Porsche ooit twijfelde over een productiemodel lijkt ons stug. ‘Het studiemodel laat zien hoe de Porsche-identiteit in een nieuwe vorm kan worden gegoten, voor een segment waarmee het merk onbekend is’, vertelt het merk. Het is dus meer een soort geinige vingeroefening. Al lijkt ons de investering om het busje te produceren niet enorm groot. De Porsche Vision Renndienst is volledig elektrisch, en kan dus zo op het platform van de Volkswagen ID.3. En al helemaal als de ID Buzz ooit in productie gaat. Toch maar even doen, Porsche?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie