Nee, je loert nu niet naar een conceptcar of computertekening. Dit is de Rezvani Beast Alpha, het nieuwste creatuur van de kleine autobouwer uit Californië.

De Rezvani Beast Alpha is de derde auto van de ambitieuze fabrikant. In de basis is het nieuwe beest, net als de eerste twee, een Ariel Atom. Het buizenframe verdwijnt ten gunste van een koolstofvezel koets. Voorheen was dit een stukje van cake: de auto’s hadden geen dak of werkende deuren. Toen was het dus een kwestie van een koolstofvezel kap op de Atom schroeven. Zelfs een raam was optioneel.

En de Rezvani Beast Alpha?

Voor de Rezvani Beast Alpha maakte de bouwer het zichzelf lastiger. De auto krijgt een dak en moet dus werkende deuren hebben. Scharnieren zijn te makkelijk. Daarom krijgt de kleine sportauto zogeheten SideWinder doors, die naar buiten schuiven. Heel bijzonder.

Met al het extra gewicht van de deuren en het dak weegt het beest nog steeds maar 884 kilo. De Honda K24-motor met turbo zorgt voor ongeveer 500 pk op de achterwielen. Daarmee schiet de Beast Alpha in 3,2 seconden naar 96 km/u (ofwel 60 mijl per uur). De goedkoopste versie kost ongeveer 190.000 euro. Dit bedrag kun je omhoog krikken met bijvoorbeeld een automaat, keramische remmen en een instelbare ophanging. Laat die automaat maar lekker zitten, barbaar.

Advertentie

Reacties

  • Maestro heeft op 21 november 2016 geschreven:

    Een stukje van cake,dus. Right.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie