Vanaf vrijdag zijn er 30 dagen lang geen vluchten mogelijk tussen Europa en de Verenigde Staten, om zo verdere gevallen van corona in de VS te voorkomen. Maar wat als je nu per se een Baconator met Baconator Fries van Wendy’s (en de bijhorende aderlijke verstopping) wilt? Kun je dan rijden naar Amerika? En dan hebben we het niet heel flauw over het plaatsje America in Limburg.

Je eerste ingeving zou misschien zijn om naar het westen te gaan rijden, om daar op zoek te gaan naar een veerboot en de Atlantische Oceaan over te steken. Helaas gaan er geen veerboten van Portugal naar Boston, bijvoorbeeld. Ook als je de Straat van Gibraltar zou oversteken en zou afzakken naar bijvoorbeeld Dakar, kun je daar geen veerboot vinden om naar Zuid-Amerika of de Verenigde Staten te komen.

Rijden naar Amerika via het oosten

En was als je de neus van je auto richting het oosten wijst? Rij dwars door Rusland en je komt uit in het puntje Siberië, waar je op een goede dag uitzicht hebt op Alaska. Op het uiterste puntje zit er nog geen 100 kilometer water tussen de landen. Onder ideale omstandigheden vriest de Beringstraat dicht en kun je naar de overkant lopen. Het lukte Karl Bushby in 2006, waarna hij direct gearresteerd werd in Rusland omdat hij het land illegaal binnenkwam.

Helaas is Siberië geen infrastructureel hoogstandje en ga je het daar met je 22-procent bijteller niet redden. Regel dus een voertuig met ‘Arctic‘ in de naam, bijvoorbeeld één van deze twaalf super-offroaders. Als je eenmaal in Alaska bent, zou het een fluitje van een cent moeten zijn om een stuk door te rijden en de dichtstbijzijnde Wendy’s te vinden. Neem voor de zekerheid een bootje mee om het laatste stuk over te steken. Het is dus mogelijk om van Nederland naar Amerika te rijden met de auto, maar eenvoudig is het niet.

Alternatieven voor rijden naar Amerika met de auto

Laten we eerst even praktisch beginnen; waarschijnlijk kun je wel vliegen naar Canada of Zuid-Amerika om vanaf daar met de auto of de trein naar beneden of naar boven te rijden op de kaart. Als dat je niet bevalt, kun je een transatlantische cruise boeken. Maar als je dat doet, heb je het nieuws niet goed in de gaten gehouden de afgelopen weken. Soms is het mogelijk om mee te liften met een vrachtschip dat toch al die kant op gaat. In alle gevallen loop je de kans alsnog te worden geweigerd bij de paspoortcontrole in de VS, puur omdat je de afgelopen tijd in Europa bent geweest.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)