De Rolls-Royce Phantom staat al niet bekend als een subtiele, compacte auto. Toch vond het Duitse tuningbedrijf Spofec dat er nog wel een schepje bovenop kon. Voordat we het over andere dingen gaan hebben, kijk eerst eens goed naar die wielen. Kijk hoe groot ze zijn. Dat zijn 24-inch wielen die Spofec in samenwerking met Vossen heeft gecreëerd. En ze komen blijkbaar in 72 verschillende kleuren.

Nu we dat gehad hebben, kunnen we naar de auto kijken die aan die wielen vastzit. Die kun je ook niet bepaald missen. Het is een Rolls-Royce Phantom die onder handen is genomen door de Duitse tuners. Hij heeft natuurlijk een volledige bodykit, met een nieuwe voorbumper die de opwaartse druk op hoge snelheid vermindert. Er zijn sideskirts, die in combinatie met de 40 millimeter lager ingestelde luchtvering de Phantom erg laag maken. Verkeersdrempels worden je nieuwe vijand.

Gelukkig raakte Spofec het prachtige interieur van de Rolls-Royce Phantom niet aan. Ze speelden echter wel met het gedeelte onder de motorkap: de 6,75-liter V12. Dankzij nieuwe ECU-software steeg het vermogen van de motor naar niet minder dan 685 pk en het koppel naar 1.009 Nm. De auto gaat blijkbaar van 0 naar 100 in vijf seconden, maar de topsnelheid is niet hoger dan 250 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)