Zeg Sabine Schmitz en je zegt Nürburgring, en andersom. De goedlachse coureur stond het beste bekend als de Nürburgring-koningin of ‘die vrouw die iedereen inhaalde met een Ford Transit op de Nordschleife’. Ze was ook de eerste vrouw die de 24 Uur van de Nürburgring won. In maart dit jaar overleed de 51-jarige Sabine Schmitz aan een zeldzame vorm van kanker. Het werd een van die schaarse momenten dat het immer verdeelde internet het plotseling eens was: er moest een bocht vernoemd worden naar Sabine. Vandaag willigt de Nürburgring die wens in.

Sabine Schmitz krijgt een eigen bocht op de Nürburgring, en niet zomaar eentje. De eerste bocht van de Nordschleife wordt vernoemd naar de Nürburgring-koningin. In goed Duits heet de bocht de Sabine-Schmitz-Kurve. De organisatie noemt de bocht ‘de entree naar de Nürburgring’. Ze kozen deze bocht omdat het niet ver is van waar Sabine Schmitz opgroeide. Op 11 september 2021 wordt de naam officieel in gebruik genomen, tijdens het ROWE 6 Hours ADAC Ruhr-Pokal-Rennen.

De Nürburgring en de Nordschleife

Wellicht wat verwarrend, want wat is nou de eerste bocht? Belangrijk om te weten is dat de Nürburgring bestaat uit twee delen: de Nordschleife en het GP-circuit. De Nordschleife wordt ook wel de Groene Hel genoemd. Dit is het lange circuit waar je met je eigen auto kunt rijden. Het GP-circuit is waar F1 vorig jaar een race reed. De officiële eerste bocht ligt een stukje na het rechte stuk. Hier beginnen ook de metingen voor Nürburging-records. Tijdens de 24-uurs races worden beide circuits aan elkaar gelust.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DerNürburgring (@nuerburgring)

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)