Met een naam als Butch Conway ben je simpelweg in de wieg gelegd om stoutmoedige dingen te doen. De Amerikaanse sheriff met de coolste naam kwam eerder in het nieuws met de uitspraak: ‘Als het je niet bevalt hoe wij onze gevangenis runnen, blijf er dan uit.’

De sheriff van Gwinnett County in staat Georgia is wederom in opspraak gekomen vanwege zijn nieuwe bedrijfsauto: een volledig zwart uitgevoerde Dodge Charger Hellcat met 717 pk. Gekocht met geld dat ze onder andere van drugdealers hadden afgepakt.

De Department of Justice in Amerika keurde de aankoop van een Dodge Charger goed, maar niet voor een Hellcat met 717 pk. De aankoop van 70.000 dollar wordt als ‘te extravagant’ bestempeld en het politiebureau moet de auto nu uit eigen zak betalen.

Butch Conway staat achter zijn aankoop van de Dodge Charger Hellcat: ‘Ons bureau heeft een budget van 92 miljoen dollar en deze auto biedt de mogelijkheid om de wegen veiliger te maken.’ Hiermee doelt hij op het ‘Beat the Heat’-programma. Hierbij kunnen jongeren tegen de politie dragracen op het circuit in een poging om de jeugd van de straat te houden.

De sheriff gebruikt de volledig zwarte Charger ook om van en naar het werk te rijden. Hij geeft aan dat de auto ook prima inzetbaar is voor undercover-werk. Hij zag een kans en hij pakte hem. Als de beste man een eigen YouTube-kanaal begint, zijn wij de eerste volgers.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie